| |

TV-stjernernes følsomme persondata sendes krypteret med RMail

Fortrolighed og sikkerhed er helt afgørende, når man caster deltagerne til den næste sæson af Paradise Hotel, for dybt personlige oplysninger skal ofte krydse landegrænser flere gange. Produktionsselskabet Mastiff har valgt RMail til at håndtere opgaven.

Er du mest til “Versus” eller “Paradise Hotel”? Hvad med “Rosa fra Rouladegade” eller “Vild med Dans”? 

Mange danskere tørster efter god tv-underholdning, og hvis du er en af dem, der ind imellem åbner for kassen og lader dig underholde, har du med stor sandsynlighed ladet dig underholde af Mastiff.  

Mastiff leverer som en af landets største produktionsselskaber mere end 200 timer TV-underholdning om året – inklusive de ovennævnte programmer.

“Når man ofte sender til udlandet, er det rart, at systemet ikke er bundet op på nemID.”

Tom Nielsen, jurist og Legal Advisor, Mastiff

Og midt i al travlheden kom så GDPR. En stor del af arbejdet hos Mastiff handler om at caste – altså sammensætte de rigtige personer til de rigtige programmer. I det arbejde indgår følsomme persondata, og 1. januar 2019 strammede Datatilsynet som bekendt kravene til håndtering. 

“Det var i den forbindelse Så var det rart, at vi kunne læne os op af Danastars erfaringer og hurtigt få en løsning til krypterede e-mails, der var compliant,” husker Tom Nielsen, jurist og Legal Advisor hos Mastiff.

“Rart at sætte kodeord på”

Spørger man Tom Nielsen om, hvorfor valget faldt på RMail fremhæver han tre årsager: Den første er muligheden for at sende end-to-end krypteret med adgangskode, når det er nødvendigt:  

“Især vores casting afdeling har brug for at kunne sende krypteret. Der skal kommunikeres med både læger og psykologer, og diverse helbredsskemaer skal sendes til udlandet. Når man har noget kommunikation ud af huset med en psykolog, er det rart at kunne sætte kodeord på,” siger Tom Nielsen.

Derudover har muligheden for at sende krypteret til udlandet været afgørende.

“Når man ofte sender til udlandet, er det rart, at systemet ikke er bundet op på nemID.”

“Vi kom hurtigt i gang”

Den tredje ting, som Tom Nielsen fremhæver, er, hvor nemt det er at komme i gang med RMail – også i en større virksomhed:

“Vores IT-afdeling skulle ikke implementere en stor og kompleks løsning. Så vi kom hurtigt i gang”

Mastiff er en del af Banijay Group; et globalt produktions- og distributionsselskab, der har produktionsselskaber i 16 lande, og samarbejder med kreative talenter i hele verden. 

Om samme emne
sikker mail datatilsynet
Kryptering

Hvad er en sikker mail?

Her svarer vi på alle de mest almindelige spørgsmål om sikker mail, og hvordan man sender og modtager. Også hvis man bruger Outlook eller Gmail.

Gratis mail-kryptering frem til 31. december

Vi er mange, der – igen – er tvunget til at løse vores arbejdsopgaver hjemmefra, og der kan blive brug for at digitalisere (endnu) flere arbejdsgange. Derfor har Danastar sammen med Frama og RPost, der står bag RMail besluttet, at nye brugere kan anvende vores produkter gratis indtil 31. december.