| |

Tandlægen sparer tid og får gladere klienter med RMails “Store filer”-funktion

PROBLEM: Det er tidskrævende at sende datatunge CT-scanninger på CD-rom eller USB-stick med posten. LØSNING: RMails funktion “Store filer”. BESPARELSE: Tid, tid, tid! Og porto.

Jens Lætgaard er tandlæge. En populær en af slagsen blandt andet fordi, han tilbyder at foretage CT-scanninger af tænder og kæber.

Ofte skal han sende disse CT-scanninger til henvisende tandlæger, og det var i “gamle dage” en langsommelig proces. Nu benytter han i stedet RMail, og da han fortalte os, hvor meget tid, han faktisk sparer, valgte vi at ringe ham op for at få historien.

“Før i tiden skulle jeg først brænde filerne til CD-rom. Jeg havde også en særlig printer, der kunne printe covers til en CD. Så skulle det samles og pakkes i en kuvert og med posten. Det var ikke så meget de penge, det koster at sende en CD – men det var faktisk relativt tidskrævende,” fortæller Jens Lætgaard.

ct scan
En CT-scanning er en 3D-optagelse af kæberne, og den fylder mellem 100 og 500 MB. Med RMail kan man vedhæfte op til 1 GB.

“Fremme om 5 minutter”

“I dag pakker jeg hele CT-scanningen som én zip-fil og sender den med RMail. Det tager under 2 minutter.”

“Desuden får jeg dokumentation for, at den er modtaget. Det kan jeg faktisk godt lide. Jeg får en bekræftelsesmail, når de har modtaget mailen, og når filerne er downloadet. Alle de der små informationer, der gør mig tryg.”

Hans henvisere har også taget positivt imod forandringen.

“Jeg kan jo sige til patienterne, at de kan køre op til deres tandlæge med det samme, for CT-scanningen er fremme om 5 minutter.”

“Alle kan finde ud af det”

Jens Lætgaard havde også overvejet at bruge andre fildelingstjenester som Dropbox eller lignende – men tre argumenter fik ham til at vælge RMail.

“Dels skal du jo også betale for de andre tjenester i skyen, når du kommer op i de størrelser. Du har måske 2,5 GB gratis, så det kommer du hurtigt til at skulle udvide.”

“Og så skulle vi også til at sætte os ind i en ny tjeneste. Jeg brugte RMail i forvejen til at sende overslag og faktura til patienter, så jeg har ikke skulle sætte mig ind i noget som helst. Alle på klinikken kan finde ud af det, for det kører via Outlook.”

“Desuden vil det forvirre både mine kolleger og patienter, hvis de skal til at skrive sig op til forskellige tjenester for at kunne modtage filen.”

“Uundværligt”

Alt i alt er Jens Lætgaard ovenud tilfreds med løsningen. Da vi skulle til at afslutte interviewet, brød han selv ind med følgende kommentar.

“Hvis det er noget, jeg bruger hver dag, så kalder jeg det et ‘uundværligt værktøj’. For mig er RMail et uundværligt værktøj!”

Store filer
Sådan ser det ud, når man modtager en RMail med "Store filer". Modtageren skal kun trykke på linket og indtaste det medfølgende kodeord, for at hente filen.
BONUSINFO:

Havde Jens Lætgaard valgt e-boks, skulle han betale 85,19 kr. for at sende en ‘lille’ CT-scanning på 100 MB og 425,19 for at sende en 'stor' CT-scanning på 500 MB. (0,19 kr + 0,85 kr per MB)

Om samme emne
sikker mail datatilsynet
Kryptering

Hvad er en sikker mail?

Her svarer vi på alle de mest almindelige spørgsmål om sikker mail, og hvordan man sender og modtager. Også hvis man bruger Outlook eller Gmail.

Gratis mail-kryptering frem til 31. december

Vi er mange, der – igen – er tvunget til at løse vores arbejdsopgaver hjemmefra, og der kan blive brug for at digitalisere (endnu) flere arbejdsgange. Derfor har Danastar sammen med Frama og RPost, der står bag RMail besluttet, at nye brugere kan anvende vores produkter gratis indtil 31. december.