| | | | |

Hvordan krypterer jeg min Gmail eller mail i Google Workspace (det tidligere G Suite)?

gmail sikkermail
Her forklarer vi, hvordan du kan kryptere din Gmail med RMail – det er hverken svært eller tidskrævende. Og det sikrer GDPR-compliance.

Der er mange gode grunde til at sende med krypteret mail – ikke mindst de krav til behandling af personlige oplysninger, der stilles i  persondataforordningen (GDPR).

Men er det svært? Tidskrævende? Her forklarer vi, hvordan I kan kryptere jeres Gmail med RMail – og nej, det er hverken svært eller tidskrævende.

Mere til video? Så får du hele forklaringen nederst i dette indlæg

En udvidelse til Chrome

RMail kan meget nemt integreres med Gmail. Man installerer simpelthen en udvidelse i sin Chrome-browser (så ja, man skal bruge Chrome).

Udvidelsen tilføjer en en ekstra send-knap: “Send Registered” og en menu med en række nye funktioner – deriblandt “Encrypt”:

gmail knap

Hvis du trykker på den nye “Encrypt”-knap, får du mulighed for at vælge, hvordan kodeordet skal håndteres.

gmail krypt screen

Herefter trykker du “Send Registered”. Og så er din Gmail sendt krypteret.

Derudover får modtageren også mulighed for at besvare krypteret. Der er simpelthen et link i bunden af mailen, der giver mulighed for at besvare krypteret.

gmail reply

Hvis du er mere til video – eller vil have flere detaljer – så kan du se, hvordan man sender krypterede e-mail med Gmail ovenfor (på engelsk).

Om samme emne

Gratis mail-kryptering frem til 31. december

Vi er mange, der – igen – er tvunget til at løse vores arbejdsopgaver hjemmefra, og der kan blive brug for at digitalisere (endnu) flere arbejdsgange. Derfor har Danastar sammen med Frama og RPost, der står bag RMail besluttet, at nye brugere kan anvende vores produkter gratis indtil 31. december.