|

Sådan får du en databehandleraftale med Google

Google har forpligtet sig til at opfylde kravene i EU's persondataforordning. Se her, hvordan du formaliserer det ved at få en databehandleraftale.

Danastar har i snart et år været Google Cloud Partner og forhandlet Googles kontorpakke – GSuite. Vi forhandler den version, der hedder G Suite Business, fordi man her har mulighed for at få en databehandleraftale med Google samt vælge, at ens data ikke forlader Europa.

Der er naturligvis forskel på, om man benytter Googles gratis produkter som for eksempel GMail, eller om man benytter en professionel løsning som G Suite.

I whitepaperet “Google Cloud Security and Compliance“, der blandt andet vedrører G Suite, tilkendegiver Google, at de vil behandle dine data i overensstemmelse med GDPR (EU’s persondataforordning fra Artikel 29-gruppen):

Google provides capabilities and contractual commitments created to meet data protection recommendations provided by the Article 29 Working Party.

Google Cloud Security and Compliance Whitepaper, side 14

Få en databehandleraftale med Google

Dette kan man “sætte på kontrakt” ved at underskrive en databehandleraftale med Google. Det gør man fra sin administrationskonsol. Her er et direkte link (husk at du skal være logget ind før linket virker).

Scroll ned til “Tillæg vedrørende databehandling til aftale om G Suite og/eller supplerende produkter (f.eks. Cloud Identity)” og klik “Læs og accepter”.

Vi anbefaler også, at man accepterer aftalen “Bestemmelser i EU-modelkontrakt for G Suite”. Den finder du samme sted som databehandleraftalen.

Her kan du se indholdet af Googles databehandleraftale.

Stadig usikker på, hvordan Google opbevarer dine data?

Her kan du læse mere om, hvordan Google forpligter sig til at passe på dine data: G Suite – sikkerhed og tillid (på dansk).

Om samme emne
sikker mail datatilsynet
Kryptering

Hvad er en sikker mail?

Her svarer vi på alle de mest almindelige spørgsmål om sikker mail, og hvordan man sender og modtager. Også hvis man bruger Outlook eller Gmail.