| | |

Datatilsynet har ikke holdt sommerferie: To bøder og to gange ‘alvorlig kritik’

En bøde på 1,1 million kroner er landet i skødet på hotelkæde, og igen er en region kommet i uføre med personnumre.

Datatilsynet har udsendt fire pressemeddelelser hen over sommeren – her giver vi et overblik (og linker videre til Datatilsynet for de særligt interesserede).

4. august: PrivatBo

Datatilsynet indstiller administrationsselskabet PrivatBo til bøde. En række lejekontrakter med oplysninger af fortrolig karakter, blev udleveret til uvedkommende i forbindelse med et salg af ejendomme. Læs mere her.

29. juli: MaCom A/S

Også MaCom A/S, databehandler for tre gymnasier, modtager ‘alvorlig kritik’. MaCom A/S har videregivet dele af elevers opgavebesvarelser til forskere fra Datalogisk Institut ved Københavns Universitet til brug for udvikling af plagiatprogrammer. Læs mere om det her.

28. juli: Arp-Hansen

Datatilsynet politianmelder også Arp-Hansen og indstiller virksomheden til en bøde på 1.100.000 kr. for manglende sletning af ca. 500.000 kundeprofiler. Læs mere om det her.

12. juni: Region Syddanmark

Derudover udtaler Datatilsynet alvorlig kritik af, at Region Syddanmark, har tilladt uautoriseret adgang til gravide kvinders navne og personnumre – læs mere her.

Om samme emne

Er opportunistisk TLS virkelig godt nok?

En afgørelse fra Datatilsynet vedrørende e-mail-kryptering har skabt forvirring i markedet: Er man compliant, hvis bare man sender med opportunistisk TLS?

GDPR

Lessons learned på Infosec 2019

To dage på messe i Øksnehallen i København er vel overstået. Det er altid hæsblæsende at være på messe – det var det også i år – og vi har gjort os nogle erfaringer, som vi vil dele her.